Bent u volledig voorbereid op ransomware aanvallen?

Hoe blijft uw bedrijf wel ‘in business’ na een ransomware hack?

Er gaat geen dag voorbij of je leest over een school, ziekenhuis, overheidsinstantie of onderneming die slachtoffer is geworden van ransomware. Hackers slagen er ook steeds vaker in om vitale installaties zoals oliepijpleidingen, rioolkanalen en verkeerslichten aan te vallen. Omdat ze iedereen kunnen raken, kun je maar beter voorbereid zijn. Gelukkig is er een slimme manier om al je data altijd terug te krijgen zonder losgeld te betalen. Bent u voorbereid op ransomware aanvallen?

Cybercriminaliteit is een toenemend gevaar. Criminelen zijn niet langer eenzame wolven, maar maken deel uit van goed georganiseerde bendes die soms zelfs worden ondersteund door regeringen. Hoe volwassen uw beveiliging ook is, hackers zijn u meestal een stap voor. Zelfs systemen voor multifactor-authenticatie kunnen worden gehackt.

Is uw datacenter voorbereid op ransomware aanvallen?
Donkere wolken trekken zich samen over datacenters
Hacks hebben ook grote gevolgen voor partners, zijn zij voorbereid op ransomware?

Gevolgen van een aanslag zijn o.a. financiële schade en imagoschade. Het kan leiden tot uitval van de productie, het verlies van orders en zelfs van klanten. U kunt zelfs aangeklaagd worden als u niet voldoende hebt gedaan om u te weren tegen cyberaanvallen. In de gezondheidszorg kan ook het leven van mensen in gevaar komen als hackers toegang krijgen tot vitale apparatuur. Omdat veel organisaties deel uitmaken van een grotere supply chain, is het mogelijk dat u de gevolgen ondervindt wanneer een van uw partners wordt gehackt. Schappen in een grote supermarktketen in Nederland waren leeg toen een bedrijf dat kaas levert, werd getroffen door ransomware.

Wanneer u geen toegang meer heeft tot uw gegevens, is het mogelijk dat u zendingen, rekeningen die u moet betalen of diensten die anderen van u verwachten, niet kunt uitvoeren. Daarom is het belangrijk om na te denken over een strategie om je data in een mum van tijd terug te halen. Natuurlijk wil je herstellen zonder losgeld te betalen, want anders zou je criminelen alleen maar aanmoedigen om door te gaan met hun modus operandi.

No more misery of ransomware hacks with 100% Data Guarantee as all the recent is re-installed in no time, scanned with the latest virus definitions.
Slim data opslaan en archiveren houd je 100% operationeel, wat er ook gebeurt
Zet uw data achter dikke online en fysieke muren

Veel bedrijven zetten hun data in de Cloud, maar een nadeel daarvan is dat de data nog steeds online staat en dus te bereiken is voor hackers. Daarnaast valt het niet mee om via een onlineverbinding uw data snel en volledig terug te krijgen en dan hebben we het nog niet eens over de kosten die schrikbarend hoog kunnen oplopen. Het gebruik van moderne tape-opslag technologie biedt hierin uitkomst.  Door data op tape op te slaan kunt u deze offline opslaan met een zogenaamde ‘airgap’ waardoor hackers niet meer bij de data kunnen. Moderne tapetechnologie is snel en heeft veel capaciteit. Daarnaast besparen tot wel 60% op energiekosten omdat we harde schijven niet continue hoeven te laten draaien. Met slim datamanagement is zelfs op tape opgeslagen data bijna meteen weer opvraagbaar. En we kunnen de tapes veilig in kluizen, bunkers en dergelijke opslaan. Dus wie dacht dat tapeopslag zijn langste tijd heeft gehad, zit er flink naast!

Bluetron helpt u met drievoudige bescherming van uw data

Bluetron werkt samen met Fujifilm en IBM om u te garanderen dat u altijd met al uw data snel weer in business bent. Al uw data die bij ons is opgeslagen blijft letterlijk buiten het bereik van hackers. Dit bereiken we door drie kopieën van uw gegevens op tape te maken. Deze kopieën worden op drie locaties bewaard. Een van deze locaties is een bunker zonder internetaansluiting. Tapes worden op twee locaties met een zogenaamd ‘airgap’ opgeslagen. Dat betekent dat de opgeslagen data geen onlineverbinding heeft. Hackers kunnen nu niet bij de data. Deze manier van werken beschermt uw gegevens, u bent voorbereid op ransomware aanvallen, maar ook op natuurrampen zoals een brand of een overstroming. 

Gepatenteerde scan, altijd met de laatste virusdefinities

We scannen ook al uw gegevens volgens de laatste virusdefinities. We doen dit wanneer gegevens binnenkomen, gedurende de tijd dat ze worden opgeslagen en voordat ze worden opgeroepen. Op deze manier is de kans dat een onopgemerkt of slapend virus actief wordt na installatie minimaal.

Onze oplossing wordt ondersteund door betrouwbare bedrijven, is prijsvriendelijk en gemakkelijk te gebruiken. Al uw gegevens zijn 100% gegarandeerd. Dit betekent 100% gemoedsrust voor u, uw medewerkers, uw klanten, uw leveranciers en andere stakeholders. Meer weten? Zien hoe u zich optimaal voorbereid op ransomware aanvallen? Vraag hier een demo aan.

Meer weten over de services van Bluetron voor hightech systemen en datacenters? Ga naar www.bluetron.nl

Deel dit blog

Meer weten over 100% Data Garantie?

Download ons E-Book of vraag een demo aan.

Niemand is meer veilig voor cybercriminaliteit. Maar wat als uw gegevens letterlijk buiten bereik zijn van hackers? Zorg voor gemoedsrust voor u, uw bedrijf en haar stakeholders met Bluetron’s 100% Data Garantie!

Deel deze pagina

LinkedIn
Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp
Email
Print

Ontdek andere Bluetron sites